Akciók, hírek


Nagy értékű ultrahang készülékkel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem

Akciók, hírek, rendezvények: Sonarmed
Samsung Medison akciók, hírek, rendezvények a Sonarmedtől

A legújabb technológiát és betegellátási filozófiát képviseli az a 12 millió forint értékű diagnosztikai eszköz, amelyet a Samsung ultrahang készülékek magyar forgalmazója, a Sonarmed Kft. térítésmentesen adott át a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának részére. A nagyvonalú gesztus a PTE és a Samsung Electronics Magyar Zrt. közötti stratégiai együttműködés része.
Ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán (PTE ÁOK) hétfőn azt a Samsung által gyártott ultrahang szkennert, amely a mobil diagnosztikai eszközök legújabb generációját képviseli.

A készülék fontos szerepet fog játszani mind a betegellátásban, mind az orvosképzésben.

Az úgynevezett „Point of Care" készülék azt a filozófiát követi, hogy nem a betegnek kell mozognia a diagnosztika és az ellátás érdekében, hanem a diagnosztika és az ellátás megy a beteghez - emelte ki az eszköz kapcsán Dr. Bogner Péter, a PTE Radiológiai Klinikájának igazgatója. A mobilis, könnyen szállítható szkenner a legkorszerűbb, nagy pontosságú ultrahangos vizsgálatok elvégzését teszi lehetővé, mégpedig úgy, hogy a legnagyobb szükség helyén lehet bevetni, lényegesen meggyorsítva a diagnózisalkotást és a beavatkozást.

Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntésében kifejtette, hogy a készülék nem csupán a betegellátásban, hanem az oktatásban is nagy szerepet fog játszani, hiszen a magas színvonalú orvosképzés elengedhetetlen feltétele a korszerű műszeres háttér. „Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a már most magas presztízsű pécsi orvosképzés színvonalát még tovább emeljük." - hangsúlyozta.

Modern műszerek nélkül ma már lehetetlen a magas színvonalú betegellátás" - szögezte le Dr. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központjának igazgatója. A főigazgató hozzátette, hogy saját erőből is rengeteget tesznek ennek megteremtéséért és fenntartásáért, hiszen csak 2015-ben kétmilliárd forint jutott erre a célra pályázati forrásokból, ám nagyon fontosak az olyan gesztusok is, mint amikor egy gyártó térítésmentesen ajánl fel magas színvonalú eszközöket erre a célra.

Ahogy azt Giay László, a Samsung ultrahang eszközeit Magyarországon forgalmazó Sonarmed Kft. ügyvezetője beszédében hangsúlyozta, a gesztus egyrészt a cég és a PTE ÁOK hosszú évekre visszatekintő, kiváló viszonyának köszönhető, másrészt a PTE és a Samsung Electronics Magyar Zrt. között 2014-ben kötött stratégiai megállapodás újabb gyümölcse. A megállapodás értelmében a Magyarország kiemelt innovációs centrumának számító egyetem és a világ egyik vezetője elektronikai gyártója és fejlesztője közös kutatásfejlesztési és oktatási projekten dolgozik, amelyek mind a PTE oktatási és tudományos potenciálját, mind a régió egészségügyi színvonalát nagyban növelhetik.

A sajtótájékoztatón készült fényképek megtekinthetők itt.

Forrás: https://www.pecsiujsag.hu/egyetem/nagy-erteku-ultrahang-keszulekkel-gazdagodott-a-pte-


Régi honlap - elavult információk

Ön most a Sonarmed Kft. régi honlapját nézegeti, ezért elképzelhető, hogy az oldal elavult információkat tartalmaz.

A legfrissebb információkért látogassa meg

új honlapunkat!

Új Samsung ultrahang készülékek

Új Samsung ultrahang készüléket keres?

Jó helyen jár!

Kattintson a logóra!

Samsung ultrahang készülékek minden orvosi területre

Samsung WS80A Elite