Akciók, hírek


Zika vírus okozta microcephalia szűrése

Samsung Medison ultrahang készülékek: SAMSUNG MEDISON
Professzionális SAMSUNG MEDISON ultrahang-diagnosztikai készülékek minden orvosi területre. Szülészeti, nőgyógyászati, radiológiai, echocardiographiai, urológiai, mozgásszervi stb. ultrahang készülékek a hordozható mérettől a csúcsteljesítményű kardiológiai és 2D, 3D, 4D, 5D ultrahangokig. A Samsung Medison egy 1985-ben alakult globális, orvostechnikai berendezéseket gyártó vállalat, a Samsung Electronics leányvállalata. Küldetése, hogy egészséget és jól-létet hozzon az emberek életébe. A vállalat ultrahangos diagnosztikai rendszereket gyárt világszerte, különféle gyógyászati területeken történő felhasználásra. A Samsung Medison hozta forgalomba 2001-ben a Live 3D technológiát, és mivel 2011 óta része a Samsung Electronics-nak, ezért a hatékony és megbízható diagnózisok érdekében ultrahangos eszközeiben felhasználja az informatikai, képfeldolgozási, félvezető és kommunikációs technológiákat is.

Zika vírus okozta microcephalia szűrése az Samsung WS80A ultrahang készülék 5D CNS+ funkciójával

 A Zika vírus születési rendellenességeket okoz

A Zika vírus egy szúnyogok által terjesztett flavivirus, amely a WHO (World Health Organization) riasztási besorolása szerint az Ebolával azonos kategóriába tartozik.

A Zika vírus microcephalia-t okoz, ami világszerte óriási fenyegetést jelent a várandós nők számára. A vírus hatására a babák kisebb lesz, és enyhe vagy súlyos fejlődési  problémákkal jár együtt.

Csak Brazíliában 4000 microcephalias esetet jelentettek 2015. októbere óta.

* További információkért a Zika vírusos fertőzés várandósság alatti hatásairól látogassa meg a CDC honlapját: https://www.cdc.gov/zika/pregnancy/index.html

ISUOG iránymutatás

Annak érdekében, hogy az orvosok sokkal pontosabb diagnózist tudjanak felállítani a várandós nők esetében, az ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology / Nemzetközi Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság) egy iránymutatást adott ki 2016. márciusában. Ebben neuroszonográfiát javasolnak azokban az esetekben, amikor az ultrahang vizsgálat a mért HC (fejkerület) értéke az adott terhességi kor átlagértékénél 2SD-vel kisebb.

* A teljes iránymutatás (ISUOG Interim Guidance on ultrasound for Zika virus infection in pregnancy): https://www.isuog.org/NR/rdonlyres/7955960E-6279-4F77-A70C-552E23834AE5/0/UOG_15896_REV2_EV1.pdf

Samsung 5D CNS+

A nőorvoslásban a Samsung WS80A Elite ultrahang készüléke korszerű neuroszonográfiás (5D CNS+) funkcióval rendelkezik a magzati agy anomáliáinak diagnosztizálásához. Mindössze két kattintást követően az 5D CNS+ elkészíti az ISUOG iránymutatás által javasolt diagnosztikai síkokat az anatómiai tájékozódási pontokkal és biometriás mérésekkel együtt.

 


Régi honlap - elavult információk

Ön most a Sonarmed Kft. régi honlapját nézegeti, ezért elképzelhető, hogy az oldal elavult információkat tartalmaz.

A legfrissebb információkért látogassa meg

új honlapunkat!

Új Samsung ultrahang készülékek

Új Samsung ultrahang készüléket keres?

Jó helyen jár!

Kattintson a logóra!

Samsung ultrahang készülékek minden orvosi területre

Samsung WS80A Elite