Akciók, hírek


FULL 5D ultrahang készülék

Samsung Medison ultrahang készülékek: SAMSUNG MEDISON
Professzionális SAMSUNG MEDISON ultrahang-diagnosztikai készülékek minden orvosi területre. Szülészeti, nőgyógyászati, radiológiai, echocardiographiai, urológiai, mozgásszervi stb. ultrahang készülékek a hordozható mérettől a csúcsteljesítményű kardiológiai és 2D, 3D, 4D, 5D ultrahangokig. A Samsung Medison egy 1985-ben alakult globális, orvostechnikai berendezéseket gyártó vállalat, a Samsung Electronics leányvállalata. Küldetése, hogy egészséget és jól-létet hozzon az emberek életébe. A vállalat ultrahangos diagnosztikai rendszereket gyárt világszerte, különféle gyógyászati területeken történő felhasználásra. A Samsung Medison hozta forgalomba 2001-ben a Live 3D technológiát, és mivel 2011 óta része a Samsung Electronics-nak, ezért a hatékony és megbízható diagnózisok érdekében ultrahangos eszközeiben felhasználja az informatikai, képfeldolgozási, félvezető és kommunikációs technológiákat is.

Magyarországon először a Semmelweis Egyetemen mutatkozott be az új típusú FULL 5D ultrahang készülék

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikában új távlatokat nyit, a világújdonságnak számító FULL 5 dimenziós ultrahang készülék tájékoztat Dr. Rigó János professzor az Semmelweis Egyetem I.sz.Szülészeti és Nőgyógyászati KlinikaI. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

A rendkívül korszerű képalkotó abban különbözik a 3D/4D ultrahang készülékektől, hogy a bonyolultságuk miatt nehezen elvégezhető mérési műveleteket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a rutin gyakorlatban könnyen alkalmazhatóvá teszi. Ez azt jelenti, hogy gép automatikusan, nagy precizitású méréseket képes végezni. A magzat fejlődésének ellenőrzéséhez, a terhességi kor megállapításához fontos a hosszú csöves csontok (comb-, felkarcsont) pontos méretének ismerete. A hagyományos ultrahang vizsgálat során a végtagok hosszának mérésekor számos hibalehetőség fordulhat elő, melyeket a készülék teljes mértékben kizár. Hasonló pontosságú mérésére képes a nyaki redő vastagságának meghatározásakor, amit a Down-szindróma szűrésénél alkalmazunk. Ezeket a méréséket automatikusan a gép végzi, kizárva a vizsgáló hibázási lehetőségét.

Az új készülék alkalmas valós 3 dimenziójú kép megjelenítésére 3 dimenziós TV-képernyő segítségével. Az eddigi 3 dimenziós ultrahang készülékek a térbeli képet kétdimenziós képernyőn jelenítették meg. Az 5 dimenziós ultrahang-diagnosztikai készülék professzionális képalkotó A 4D ultrahang készülék képe külső 3D TV képernyőn valódi 3D képként jeleníthető megteljesítményének köszönhetően a leendő szülők és családtagjaik is rendkívül élethű, nagyképernyős 3 dimenziós képben láthatják a magzatot.

A gép speciális tulajdonsága, hogy a 3 dimenziós információ digitalizált „szövettömb” formájában tárolható és továbbküldhető, így a vizsgálat távoli centrumokban, kórházakban a páciens jelenléte nélkül elvégezhető.

A készülék párizsi bemutatása után két hónappal most Magyarországon is debütál. Elsőként a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján mutatják be a készüléket egy ultrahang szimpózium keretében 2014. január 27-én.

A gép egyik fő alkalmazási területe a szülészet-nőgyógyászatban van, de számtalan más területen is használható, mint például onkológia, mozgásszervek, erek, lágyrészek (pajzsmirigy, emlő), urológia stb.

Dr. Rigó János professzor reményei szerint a készülék segítségével a  Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján is lehetőség lesz a közeljövőben rövidebb idő alatt, több összetettebb vizsgálat elvégzésére a hatékonyabb gyógyítás érdekében.

Tovább az 5d ultrahang bemutató facebook oldalára.

A készülék bemutatásáról az interneten fellelhető riportok, tudósítások (a teljesség igénye nélkül):

 

RTL-Klub Híradó

https://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/236175

TV2 - tények

https://tv2.hu/musoraink/tenyek/142917_vilagujdonsag_magyarorszagon.html

Magyar közszolgálati csatornák (hirado.hu)

https://www.hirado.hu/videok/?video=41449

Semmelweis Egyetem

https://semmelweis.hu/hirek/2014/01/28/szimpozium-kereteben-mutattak-be-az-uj-5d-s-ultrahang-keszuleket/

 

National Geographic Magyarország

https://www.ng.hu/Tudomany/2014/01/5d_ultrahang_

MeteoTV

https://www.meteotv.hu/content/5d-s-ultrahangot-kapott-sote-n%C5%91gy%C3%B3gy%C3%A1szati-klinik%C3%A1ja

Az esemény másnap további riportot generált Prof. Rigó Jánossal a Semmelweis Egyetem I.sz.Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzorával a Magyar 1-en

https://www.hirado.hu/2014/01/29/ezt-tudja-az-5d-s-ultrahang/

 

A rendezvényre a 75"-os Full HD Samsung LFD kijelzőt és az 55" Full HD Samsung 3D Smart televíziót a Samsung Magyarország biztosította számunkra.


Régi honlap - elavult információk

Ön most a Sonarmed Kft. régi honlapját nézegeti, ezért elképzelhető, hogy az oldal elavult információkat tartalmaz.

A legfrissebb információkért látogassa meg

új honlapunkat!

Új Samsung ultrahang készülékek

Új Samsung ultrahang készüléket keres?

Jó helyen jár!

Kattintson a logóra!

Samsung ultrahang készülékek minden orvosi területre

Samsung WS80A Elite